kondy | 25. dubna 2018, 18:34:14
jj to ti rozumim dane..zkus kontaktovat soukromou endokrinologickou ambulanci..a říct jim at ti změří všechny tyhle hormony a navrhnou řešení??nebo jestli by tě nesldedovali po nasazení suplementace...mylím že jsem to vše odhalil..za vše mohou hormony které to začli a pak se bortí imunita a trávení a další věci..je potřeba se zaměřit na obnovení hormonů které nejsou k dyspozici a hormony slouží jako regulační mechanismus všeho..žádný ditey nefungují podle mě..cíéleně směrovat na obnovení jednotlivých hormonů zajistí že tělo naskočí..samozřejmě souběžně je potřeba vyřešit i už podělané funkce jako střeva zasraná,.měd..a kovy a.játra a záněty atd pokud je v těle zkrátka něco co nutí hormony pracovat a vyčerpávat či stimulovat..
kondy

Dan | 25. dubna 2018, 15:02:49
kondy: to by sedelo, kozy mam pekny jednicky :-) a pupek na to ze jim fakt rozume taky, takze tohle ok, to sedelo. Skoda ze se tady nekdo lekarsky tim nezabyva. V nemecku se bioidentickymi hormony leci. Ja takto jen z pokusu nechci nic brat, co kdyz se netrefim do toho co bych spravne mel brat.

kondy | 25. dubna 2018, 14:11:15
To je přesně o čem mluvim dane..a to se tam i píše všude že když se vyčerpají nadledviny tak kortizol poškozuje neurony v mozku a je z toho mlha a depersonalizace..a zároven klesá progesteron a testosteron..a stoupá estrogen ..rostou kozy kluků a drže se hodně tuku na těle.. a zvlášt na břiše
kondy

Dan | 25. dubna 2018, 11:41:37
Kondy: vysledky z krve co jsem mel pred rokem:
DHEAS: 12,26, rozmezi ma byt: 2,41 - 11,60 takze zvysene nad normu
SHBG: 13, rozmezi ma byt 13,5 - 71,5 takze naopak snizene pod normu
Co jsem mel kortizol ze slin tak to podle pana Zajicka bylo hodne vysoke. A napriklad Progesteron byl tak malo, ze byl nezmeritelny. Tak nevim, sam se v tom nevyznam, doktori se o tomto nechteji bavit, podle me tomu taky nerozumi a nebo proste se o tom nechteji bavit ve smyslu ze jsem stejne psychiatricky pacient a at si jdu pro antidepresiva a hotovo. No ale to nedopadlo vubec dobre, takze tudy cesta neni.
Ja se ted bojim totiz uz polykat neco co nevim jak muze dopadnout, aby se to nepodelalo jeste vice, uz ted je to na hrane unosnosti ten stav. Ale uz jsem si cetl o tom pregnenolonu, ale tam pisou ze muze naopak jeste DHEA jeste zvednout... a co kdyz je to prave to co by bylo spatne. http://www.stalemladi.cz/ceny/pregnenolon-50-mg-120-tablet-source-naturals/


kondy | 25. dubna 2018, 09:18:50
dobře jenomže pregnenolon normalizuje všechny hromony..pokud máš vysoký kortizol tak ti zvedne dhea který vyrovná hladinu kortizolu..pregnenolon stabilizuje všechny hormony
kondy

Dan | 25. dubna 2018, 07:12:30
Kondy: dik za tip. Ja myslim ze mam kortizol hrozne nahore, protoze mam pocit ze vybouchnu nebo ze omdlim. Tlak jsem si nameril i 210/120

kondy | 24. dubna 2018, 21:49:02
všichni měli nejdříve extrémní hladinu kortizolu než klesla na dno..

kondy | 24. dubna 2018, 21:44:50
Dan:Jsem na 100% úřesvědčený, že když tam Dane pošleš do těla - hydrokortison a nebo pregnenolon unava okamžitě zmizí a budeš se cejtit o 100% lépe...jen dodávám že tyhle hormony suplementovat asi není úplně sranda
kondy

Zuza | 24. dubna 2018, 10:31:57
Kdyby nekoho zajimala dieta jak si vylecit streva, upravit hormony...poslechnete si tento rozhovor. Je to beh na dlouho trat, ale nemame co ztatit. Tak se drzte!
http://www.hanastipak.cz/eliminacni-dieta-autoimunitni-protokol/

kondy | 17. dubna 2018, 11:22:33
antideprseiva mají ten efekt že snižují oba stresové hormony jak kortizo, tak i adrenalin..tím se člověk uklidní protože tělo nedevastuje velká produkce adrenalinu..Mimochodem vysoká hladina epinefrinu vám extrémně rychle spaluje všechny sacharidy a zdroje energie protože si tělo myslí že je v pohotovosti. proto nemáte energii a svaly jsou jak mekýši,.

kondy | 17. dubna 2018, 11:14:51
co se týde toho kortizolu přesně s tím souhlasím..kortizol se u těchto poruch snižuje..a kortizol je jediná správná obrana proti stresu..problém je že dlouhodobým strsem a neustálým vyplavováním adrenalinu se poměr mezi epinefrinem(adrenalinem) a kortizolem rozhází a tělo vše řeší adrenálním napětím a to pak má výrazný vliv i na další věci jako napříkjlad neurotrasmitery. Prostě vy všichni nemáte dostatek kortizolu na obranu proti stresu.
Jinak jen taková věc s tím spojená já byl včera na řezání moudráku, nemohli mi dřív dát injekci s adrenalinem protože mi to přesně dělalo bušení srdce protože jsem neměl dost kortizolu. Tak mi ted dali zase bez adrenalinu což nejsou tak silný umrvováky a asi po půl hodině hodně bolestivýho řezání a páčení jsem vyčerpal asi všechen kortizol z toho stresu a bylo mi na brečení, klepal jsem se a zvedal se mi žaludek..přesně ten stav který jsem měl celé roky. Bez mlhy ale. Šel jsem domu a celý den jsem měl až pomalu deprese a rozklepanej jak malej kluk..jak ti vojáci. Ale během dneška se to zase stabilizuje a síla i emoční se mi navrací. Jen důkaz oslabených nadledvin a protistresových reakcí organismu.
kondy

Dan | 17. dubna 2018, 09:32:17
ahoj, vcera jsem v radiu poslouchal naseho predniho psychologa pana Vancuru ktery se venuje holotropnihu dychani, leci tim take ledacos na co zapadni medicina nedosahne a mozna by to melo efekt i pro nas. No a potom v rozhovoru presli na latku MDMA coz je vlastne droga extaze, ale ! v USA tim umi lecit post tramatickou stresovou poruchu a deje se to tam nacerno protoze meli obrovskou "umrtnost" a maji vojaku co se vraceji z bojovych misi a nicim se jim nedari je zpatky vratit do zivota jako touto latkou. Neni navykova, vetsinou po trech podanich behem roku pod dohledem profi terapeutu je problem vyresen, ve zkratce. Kdyby byl nekdo z Prahy, tak tato temata se budou probirat zde na ofiko konferenci:
https://www.facebook.com/events/214586039287955/ udajne jedinym nebezpecim je to, ze kdyby si to clovek vzal sam, tak nevi vlastne kolik a bud by se mohl dehydratovat, nebo se naopak utopit coz se stalo, ze clovek vypil behem hodiny 7 litru vody a bylo po nem, ale to je extrem.
No a co jsem cetl o tom trauma stresovem syndromu:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Posttraumatick%C3%A1_stresov%C3%A1_porucha
tak hodne zajimava veta je zde:
PTSD můžeme diagnostikovat také biochemicky stanovením krevní hladiny hormonu kortizolu z kůry nadledvin. U nemocných PTSD se kortisolémie paradoxně snižuje, přestože odpovědí na stres by mělo být naopak zvýšení hladiny kortizolu v krvi.

Tak to sem davam jestli je nekdo doma a zkouma jeste dalsi cesty, tak toto neni mozna k zahozeni prozkoumat, vcetne tedy toho holotropniho dychani. Ja tedy za sebe musim rici ze se svoji mega DR a trochou DP kdyz se aktivuji do nejakych meditacnich stavu a jinych stavu (krom alkoholu), tak mam pocit ze zesilim a odletam jiz uplne do jine dimenze. Mozna by stalo za to probrat nase stavy s temi terapeuty co MDMA pouzivaji k lecbe. Mozna se odvazim na tu konferenci pripadne zkusim potom sehnat nejaky youtube video.

Dan | 16. dubna 2018, 09:59:01
Syntol co si pamatuji jeste kdyz jsem se jako kluk vrtal v autech tak byla cervena brzdova kapalina do skodovek :-) To bych ale zaradil do jidelnicku az jako posledni moznost po selhani vsech pokusu, a minimalne polknul celou plechovku :-)

kondy | 15. dubna 2018, 22:29:04
zuza: ten hlavní efekt ale udělali probiotika..mám vyzkoušené na několika lidech že to umí zázraky..florpage a syntol..
kondy

Zuza | 14. dubna 2018, 10:27:02
Drzim tento autoimunitni protokol
https://www.amymyersmd.com/
kniha: https://knihy.heureka.cz/autoimunitni-reseni-myers-amy/
az na to, ze po doporuceni Dana a jeho "poradkyne" nejim banany, ktere zatezuji slinivku...

Krasne se mi zahojuje jazyk :-) DP DR zatim bez vlivu, ale telo jasa, to citim :-)

Probiotika beru http://www.mirapa.cz/produkt/floraphage-30-rychle-reseni-sibo-kandidozy-30tablet/

Je to program na 30 dni, pak se pozvolna pridavaji opet nektere potraviny. Ale ma se to drzet i dele, az do odezneni priznaku. OProti diete GAPS, ktera se ma drzet idealne 2 roky i vice. Ale kazdy mame jinak streva ponicene...

Wer | 12. dubna 2018, 20:46:27
Koukala jsem na tu ,,dietu" a vypada to fajn. Jaké berete probiotika a bral někdo Carnosine ? http://www.starlife.cz/int/products/product_detail.asp?lng=cz&ID=1777

Vyčetla jsem,že by měl pohlcovat volný radikály a sloužit jako štít ? Jaké berete antioxidanty ? Čauves

Zuza | 12. dubna 2018, 09:43:55
Wer: Klidne trochu sniz,kdyz se to nebude dat vydrzet. Ale idealne zustan na teto davce do odezneni priznaku a pak zacni navysovat.

samozrejme je dulezite si lecit streva, obavam se ale, ze to dokaze pouze dieta GAPS nebo snad i autoimunitni protokoly...
Ja jsem v procesu, dam vedet...

Wer | 11. dubna 2018, 20:06:20
Tak jestli je to detox, tak mi asi jebne. Bojim se pokračovat, když vím,že je mi z toho fyzicky zle, ale DR a enegie je lepší. Jsem v půlce dávky,tak jak dlouho to kua může ještě trvat ? Nemám teda snížit nebo ?

kondy | 11. dubna 2018, 18:46:39
zkus to jíst s trochou jídla..jinak může to být silný detox..no jasný že všichni máte zničená trávení..střeva a žaludek..a rozhodně se to nepozná podle toho jakou máte stolici..já roky měl záněty ve střevech a žádný příznak na záchodě..musí se všechno zahojit a vyčsitit a posílit probiotikama..pak se srovná vnitřní prostředí. To co dráždí imunitu a hormony jsou prostě toxiny v těle..ty metabolciký procesy med a cukr a železo avše kolem do už je jen důsledek přetížených funkcí které to nevydržely.
kondy

Wer | 11. dubna 2018, 18:02:27
Čauky, chtěla bych se zeptat,jestli měl někdo zažívací problém,když bral Mitosynergy ? Já jsem teď na dávce 55kapek. Poslední dobou mám hrozný křeče v nadbřišku,nafouklý břicho,pálení žáhy. Byla jsem na sonu,tam je vše ok. Na gastru endoskopem a že mám nějaký puchýřky v žalůdku (prý zbytek zánětu). Nicméně,dnes jsem si nedala ani kapku mědi a břicho ani necítím,je to fakt tou mědí ? Pokud jo,tak jsem pěkně v řiti a co mi jinýho pomůže nevim. Mám vysokou volnou měď,skoro 3x tolik. Neznáte něco co by pomohlo mi to snížit?